Laatste nieuws coronavirus

Eén bezoeker per dag

Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de ontwikkelingen rondom het coronavirus binnen De Leystroom, Raffy en Lâle. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd.

24 februari 2021

Afspraken rondom bezoek bewoners: 
Bewoners ontvangen maximaal 1 bezoeker per dag. Dit is geen vaste bezoeker, dus op een andere dag kan 1 andere bezoeker komen. Om de kans op besmettingen zo laag mogelijk te houden, is het advies om een ‘bezoekbubble’ van 2 tot 3 vaste bezoekers per week aan te houden.
- In tegenstelling tot het landelijk beleid maken we geen onderscheid voor kinderen onder de 13 jaar. Zij tellen ook mee als 1 bezoeker.
- Buiten bent u met maximaal 2 personen tegelijk. Dit betekent dat een bewoner met 1 naaste kan gaan wandelen, waarbij drukte vermeden wordt.
- Tot ten minste 15 maart 04.30 uur geldt  geldt een avondklok. Dat betekent dat u tussen 21.00 uur tot 04.30 uur binnen blijft. Dit houdt tevens in dat er in dat tijdsbestek geen reguliere bezoekers meer kunnen zijn op onze locaties.
- Afgeraden wordt om huisdieren mee te nemen naar de locatie, tenzij het belang heeft bij de bewoner en diens welzijn.
- De belangrijkste ‘settings van besmetting’ zijn nog altijd de thuissituatie en bezoek van vrienden of familie. Om die reden raden we af bewoners mee naar huis te laten gaan.
- De bezoeker doet een online incheck en gezondheidscheck bij binnenkomst.
- De bezoeker houdt 1,5 meter afstand tot anderen, oók op het appartement.
- De bezoeker draagt continu het mondneusmasker type IIR (krijgt u van ons). Oók op het appartement van de bewoner. U draagt dus geen eigen mondkapje.
- Indien er sprake is van een Covid-19 besmetting bij een bewoner dan wel isolatie of quarantaine, gelden er andere afspraken.

Horeca
- Buurthuis De Leystroom en restaurant Rumah Senang (Raffy) blijven tot ten minste 15 maart gesloten.
- De Toko (afhalen) op Raffy is open voor bewoners (hoofdgebouw en zorgwoningen) en aanwezigen in het hoofdgebouw. Openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 uur en 13:00 uur.
- Activiteiten op Buurthuis Toma vinden tot ten minste 15 maart geen doorgang. Het afhaalpunt op donderdagavond blijft wel open.

Basisregels voor iedereen
- Blijf thuis, beperk uw contacten en werk thuis, tenzij het echt niet anders kan.
- Houd u aan de hygiëneregels: Was vaak uw handen, hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes.
- Schud geen handen.
- Houd 1,5 meter afstand.
- Vermijd drukte.
- Iedereen van 13 jaar en ouder draagt verplicht een mondkapje in openbare ruimtes.
- Iedereen met klachten die passen bij corona blijft thuis en laat zich testen op het coronavirus.
- Er geldt tot ten minste 15 maart 04.30 uur een avondklok van 21.00 tot 04.30 uur.

Bij voorbaat dank dat u met ons hierin uw verantwoordelijkheid neemt, zich aan de afspraken houdt en de corona basisregels naleeft. We kunnen dan zoveel als mogelijk ieders gezondheid en welzijn waarborgen.

De verlengde lockdown heeft een grote impact op de samenleving, de economie én op u persoonlijk. Net als u hopen ook wij dat er snel een daling komt in de Coronacijfers. Hou vol, pas goed op u zelf en wees ook lief voor de ander. 

1 januari 2021
Op dit moment zijn er geen bewoners met Covid-19 op locatie De Leystroom. Ook op Raffy en Lâle zijn geen besmettingen.

Raffy | Lâle | De Leystroom

corona-5174671_1920 corona-5174671_1920